joi, 14 iunie 2012

7 pacate ale adolescentilor pe facebook



La prima vedere pare amuzant,nu-i asa?Ei bine si mie mi s-a parut la fel de aceea m-am decis sa impartasec cu voi acest subiect.
!De mentionat ca acest articol nu are nici o legatura cu credina fiind doar o abordare amuzanta a  lucrurilor pe care le fac adolescentii si pana la urma toti cei care au conturi de facebook.


Conceptele de mandrie, dorinta, invidie au cu totul alta insemnatate cand ne gandim la postari de facebook. Cati dintre voi nu adauga la profil cea mai frumoasa fotografie? Cati nu dau like unei stiri noi care va trezesc totusi sentimentul de invidie ca nu ati aflat primii despre ea. Cati nu se gandesc la flirt cand descopera un profil interesant al unui adolescent dragut sau al unei tipe sexy?
Da, toti “pacatuim”! Iata insa care sunt cele mai intalnite pacate pe facebook.


Lenea


Preferi sa stai ore in sir pe facebook in loc sa te vezi cu prietenii in club… Stii totul despre ce au mai facut in ultima vreme fiindca esti la curent cu postarile lor. Daca vrei o conversatie ai chat-ul la indemana! De ce ai mai face efortul sa iesi din casa daca stii deja ce face fiecare? Ai butonul Like sa aprobi orice iti place, comentezi daca esti indignat, amuzat, multumit, empatic, etc. Promiti mereu ca vei organiza o intalnire cu gasca dar te pierzi in atatea event-uri online…


Mandria


Nu e deloc amuzant cand prietenii tai adauga un tag cu tine intr-o poza oarecare, pe care nici macar nu ti-o amintesti si in care arati se parca ai suferit o saptamana in continuu.. Evident, ai sansa sa stergi tag-ul dar mandria ta a fost deja ranita la maxim prin lungul sir de comentarii pe care nu le poti sterge.Oricum, daca ai deja primul pacat si nu prea iesi din casa, s-ar putea sa nu observe nimeni ca tu nu mai semeni cu tine.


Manie


Certurile pe facebook sunt clar mai tari decat certurile fata in fata. Ai audienta cu siguranta, anumiti prieteni sunt de partea ta, altii de partea lui; multi incearca sa va impace, restul pun gaz pe foc! O replica sarcastica din partea cuiva la postarea ta amuzanta si inocenta si un lung sir de 1435 de comentarii de citit dupa acel moment.
Mania este un pacat frecvent mai ales daca agreezi un partid, un grup de facebook, o echipa de fotbal, o marca de bere, un slogan, etc.


Lacomia


Cati prieteni aveai ieri? 2345? Cati prieteni ai azi? 3210? Esti extrem de prietenos / prietenoasa! Cati dintre ei cunosti in realitate? Stiu ca este o surpriza pentru tine, dar 40% din conturile de facebook sunt false! Cu cat ai mai multi prieteni virtuali cu atat esti mai predispus unui furt de identitate!
Ce vei constata daca iti schimbi statusul relatiei din “single” in “relationship”? Unfriend, unfriend, unfriend… Calitatea conteaza mai mult decat cantitatea, asa ca filtreaza cererile de prietenie inainte sa bati recordul la lista de prrieteni pe facebook.


Dorinte indecente


Te uiti de o mie de ori la poza aia intr-o zi si tot nu intelegi cum poate sa fie atat de draguta bruneta cu ochii negri, sora prietenului tau cel mai bun… Parca nu sunt frati! Exista vreo aplicatie prin care pot sa o vad dezbracata?  Poate nu ai ajuns asa departe cu imaginatia dar sunt multi dintre noi care au reusit! (nu, nu exista inca aplicatia aia).
De ce numim acest comportament pacatos? Fiindca risti sa pierzi ocazia unei relatii minunate cu o fata care nu e bruneta, dar e super draguta si nu ai timp sa o observi fiindca te uiti in continuu la o adolescentacare poate nu va accepta in veci sa fie prietena ta!


Invidie


Fostul tau prieten isi petrece vacantele doar in afara tarii fiindca parintii lui au super afaceri? Like la poze dar iti musti degetele de invidie! O prietena de-a ta a slabit 5 kilograme si arata ca un fotomodel? Comentezi dragut toate fotografiile nou adaugate (zeci, chiar sute) dar ai vrea sa scrii defapt ” te urasc si sper sa poftesti numai prajituri si sa te faci cat usa”. Invidia exista chiar daca nu o manifestam!
De ce nu se merita sa fim invidiosi? Toti postam pe facebook cele mai bune lucruri care ni se intampla, dar nu vorbim niciodata de probleme pe care le avem! Cat de fericiti credem ca sunt niste tineri doar analizand pozele cu ei? Realitatea poate sa demonstreze contrariul!


Pofta


Tortul de la petrecerea prietenei tale la care nu ai reusit sa ajungi este acum la vedere pe facebook! Stim, poftesti doar cand citesti cuvantul tort… Colegii tai de scoala se pozeaza cu meniul de la KFC…. Ai vrea sa mananci niste aripioare picante si o salata cu multe multe chimicale… Ce ai in frigider? Supa de pui si tochitura? Damn!!!
Stim, stim, e vina lor ca posteaza ce mananca dar cum sa scapi de pacatul de a pofti la preparatele culinare delicioase si nesanatoase? Simplu: “Hide story”!


                                                                              Articolul a fost preluat partial de pe adolescenta.ro)


Voi ce ziceti ? Suferiti de vre-unul din "pacate"?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu